top of page
  • Foto van schrijverEline Ruinemans

Doen waar je goed in bent, juist nu.

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020


“Doe waar je goed in bent, Lien. Juist nu.”

Dat was het advies van een goede vriendin uit Londen vanmiddag.

“Ja lekker. Hoe dan? Ik voel me soms onrustig, ontregeld en probeer ‘dwangmatig’ nieuwe structuur te creëren.”

Maar vaak ook niet. Dan ervaar ik rust, bewustzijn en verlangen om vanuit een dieper weten, verbinding te creëren. Uiteraard met een knipoog.

Het doet me denken aan een uitspraak van Deepak Chopra, waarin hij de oceaan vergelijkt met onze collectieve identiteit. De golven staan voor onze persoonlijke identiteit. De diepte van de oceaan staat voor ‘soul consciousness’. Bewust zijn, voelen en reflecteren op jezelf, zodat je er mag zijn. Juist nu.

Dat ervaar ik ook in de wereld. De meesten van ons zijn genoodzaakt om vanuit de individuele 5e versnelling ineens in een andere versnelling verder te gaan, waarbij het collectieve hogere doel, gezondheid, centraal staat. Dat schuurt. Hoe fijn is het dan als je door verdieping weer in verbinding met jezelf leert staan. Je energie goed benutten, met structuur de dag beginnen en grenzen stellen of juist vanuit mildheid handelen.

Doen waar je goed in bent.

Als je wilt, help ik je - online of in een wandelgesprek- juist in deze stormachtige oceaan een eindje op weg. Zodat je vanuit je ontregelde bestaan juist nu je eigen golfslag creëert, met structuur en veerkracht. Zodat je weer doet waar je goed in bent, juist nu.

Eline Ruinemans, maart 2020


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

begeleiding in verandering

bottom of page