top of page
Cover-Dialoog-in-crisistijd-voor-header-schuin (002).jpg

Boek: 
DIALOOG IN CRISISTIJD

ISBN: 9789083249407

Dialoog en Ethiek 

Onderzoek de reikwijdte van een dilemma in een dialoog gesprek. Maak de kwestie groter of juist eenvoudiger. Wat is soortgelijk aan het dilemma en wat ontstaat er als je een kwestie anders bekijkt? Ga je uit van je ratio of luister je naar signalen vanuit je lichaam? Hoe ga je in dialoog, bewust van de signalen van je eigen lichaam?  

 

Op aanvraag begeleid ik dilemma gesprekken in jouw organisatie.

Wil je zelf gesprekken leren begeleiden, vraag dan naar de train de trainer op maat. 

Aanpak en werkvormen

Ik kies voor een aanpak die voor jou en jouw team werkt. Live, online of een hybride traject afhankelijk van tijd, vraag en omstandigheden. Hieronder enkele veelgevraagde werkvormen die ik aanbied.

  1. Lichaamsgerichte dialoog; Voelen wat je wil zeggen. Herken signalen in je lichaam, bijv. als je ervaart dat een situatie niet klopt of het niet senang voelt. Welke vraag stel je dan om de blokkade die je voelt te doorbreken? Wat in jou zit, zit vaak in de groep. Door het open te gooien, voorkom je een crisis én creëer je een nieuw perspectief.

  2. Socratisch Gesprek; Leer oordeelsvrij de juiste vragen stellen aan de hand van een thema, om gezamenlijk tot een nieuw perspectief te komen.

  3. Moreel Beraad; Welke waarden liggen ten grondslag aan besluitvorming? Waar schuurt het soms en hoe ga je hier mee om?  

  4. Deep Democracy; Wat wordt niet gezegd maar is wel voelbaar aanwezig? Hoe benut je de wijsheid van de minderheid? 

  5. Spreek Deugdentaal ter verrijking van je gesprek. Het benoemen van deugden als geduld, moed, maat of bescheidenheid is een kunst op zich. Het vraagt oefening en helpt om je gezichtspunt te duiden en elkaars standpunt te begrijpen.

 

Alle ontwikkelsessies kunnen in het Engels of Nederlands gegeven worden.

Boekverkoop

Na een succesvolle lancering in 2022, oversteeg de vraag mijn initiële aanbod. Hierom de tweede druk besteld om in jouw behoefte te voorzien. Veel organisaties bestellen het boek als naslagwerk voor deelnemers van een teamtraject. Vul onder aan de pagina in op welk adres je één of meer boeken wilt ontvangen. Ik stuur je een betaalverzoek en zodra je dit voldaan hebt, ontvang je jouw bestelling spoedig in je brievenbus. 

Boek recensies

"Op speelse, verrassende en creatieve wijze neemt Eline je aan de hand om tot een heldere dialoog te komen."

drs. Petra Penning, studentenpsycholoog

"Een zeer op de praktijk gericht boekje, een aanbeveling!" 

ir. Cees van Gorp

 

"Prachtige handreiking om je bewust te worden van je eigen rol en invloed en deze op natuurlijke wijze te versterken." 

Jannie Brunink, adviseur Sociaal Domein

Sneak preview:

Wil je het via de post ontvangen? De bijdrage in de verzendkosten in Nederland is € 5,00 per boek
Je ontvangt via e-mail een betaalverzoek, wil je daarnaast ook een factuur (met btw)?

Bedankt voor je bestelling! 
Je ontvangt een betaalverzoek per email. Zodra je het bedrag hebt voldaan, ontvang je jouw exemplaar door je brievenbus. Ik wens je plezier bij het lezen, laat je verrassen! 

begeleiding in verandering

bottom of page