top of page
Passie EC.jpg

TESTIMONIALS

BOEK DIALOOG IN CRISISTIJD

Vandaag had ik eindelijk tijd om je boekje Dialoog in crisistijd op mijn gemak door te nemen. Leuk gedaan, mijn compliment! Bruikbaar, overzichtelijk, licht van toon, met mooie tekeningen. Een goed handvat voor de praktijk. En een aantrekkelijke manier om je eigen werk te presenteren. Ik ga het laten zien aan mijn studenten.

Jos Kessels, filosoof, musicus en docent

De combinatie van diepgang en praktijk is wat deze handleiding voor een goed gesprek zo goed maakt. Prettig en vloeiend geschreven (een verademing in dit segment), duidelijk en aantrekkelijk geïllustreerd, handzaam en behapbaar. Wat mij betreft een echte aanrader voor het openhouden van de dialoog in de uitdagende tijden waarin we leven.

Dorien Derksen, Associate Partner TTI Success Insights

'Vorige week kwam jouw boek bij mij binnen via de post. Ik had een bestemming hiervoor; een collega die het nodig heeft om te snappen hoe het werkt, wat er gebeurt en wat ze zelf kan doen om ermee om te gaan. Die heb ik jouw boek gegeven (eerst wel zelf gelezen 😉). Dit hieronder is haar reactie: dank hiervoor!'

'Dat boekje is goud! Heb t net uitgelezen! Thanks!!' 😊

Arjan Jansen, Verenigingsadviseur bij SportService Zwolle

'Vanochtend met de post ontvangen, in één ruk uitgelezen en meteen weer geleerd. Echt een aanrader. Zou goed zijn om aan iedereen in alle lagen van je organisatie te schenken. Zo goed leesbaar en toepasbaar is het. Daar worden mensen en organisaties gelukkiger en effectiever van. Gefeliciteerd met dit mooie boekje.'

Bob de Boers, Adviseur Organisatie Effectiviteit / Reorganisaties / Functiehuis / Bedrijfsprocessen

Een uitnodiging om zonder oordeel, advies of oplossing en mét oog voor deugden een (lastig) gesprek in te gaan.

Annelies Wiersma, Master Facilitator The Virtues Project, auteur en uitgever, ACT on Virtues

Lidwien

BEGELEIDING IN ORGANISATIES

Je komt ze niet zo heel vaak tegen: mensen waarmee je meteen een klik hebt en voelt dat je elkaar kunnen versterken. Eline is in staat op een prettige manier uiterst confronterend te zijn om daarmee een verbinding te bewerkstelligen waarbij mens en organisatie nader tot elkaar komen. Of het nou gaat om Persoonlijk Leiderschap, Teamontwikkeling of Mentale Weerbaarheid, Eline kan en doet het allemaal, ook in een internationale/multi-culture setting.

Frank Pörteners, Operations Director Essity

Eline heeft ons als locatie ondersteuners op de goede positie geplaatst in het speelveld. Verdedigers en aanvallers kennen hun positie. We hebben elkaars krachten ontdekt en gaan nieuwe uitdagingen aan. Doordat iedereen zich "veilig" voelde is er veel gedeeld en zijn we veel over elkaar te weten gekomen. We zijn een team en dit team gaat scoren.

Alma Geerts Locatie-ondersteuner Treant care, Treant Zorggroep

Eline werkt op heel integere wijze naar het afgesproken resultaat. Ze sluit daarbij heel goed aan bij degene met wie ze werkt, van uitvoerend medewerker tot hoogopgeleide professional. Haar balans tussen hoofd en hart, aandacht voor het individu en het groepsproces, rust zonder snelheid te verliezen, zijn kenmerkend voor haar aanpak.

Theo Hamelink, Bedrijfskundig Manager, Gelre Ziekenhuizen

In onze nieuwe organisatie, met een groot nieuw team en veel plannen, heeft Eline Ruinemans ons geholpen om naar elkaars drijfveren te kijken en daarmee de samenwerking te bevorderen en begrip voor elkaar te vergroten.  Ze heeft een open, bevragende manier van communicatie en dat dwingt het team en individuele medewerkers om goed hierover na te denken.

Lidwien Hanff, Ziekenhuisapotheker Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie 

Het lukt Eline mensen naar zichzelf te laten kijken;  warm, maar zonder soft te doen, onderbouwd met doorleefde theorieën

Linda Slot, P&O Adviseur Treant Zorggroep

Teamontwikkeling Sociale Kern Teams

Eline is in staat om op een bijzondere, effectieve en hartverwarmende wijze een team in beweging te krijgen. Kernwoorden hierbij zijn: empathie, ruimte, ritme, laten gebeuren, bewegen. Van laf naar lef.
Het effect is dan ook op de langere termijn nog voelbaar!

Inge Wiefkers, Coördinator Sociale Kernteams, Gemeente Dalfsen

Teamtraject Jij bent Belangrijk!  

Eline kan dicht bij ieders gevoel komen. Met het ontwikkeltraject ’Jij bent Belangrijk!’ zijn gastvrijheid, samenwerking, communicatie en eigenaarschap duidelijk verbeterd.

Henny Goos, Teammanager Facilitaire dienst Rosengaerde

Teamontwikkeling in zelfbewustzijn, kracht en balans

Afgelopen jaar heeft Eline als teamcoach een team binnen de Schutse ondersteund. Het traject ging over jezelf weer in je kracht zetten en balans binnen je team krijgen. Door op een integere en heldere manier te kijken naar de verschillende gedragsstijlen en door het voeren van individuele gesprekken met medewerkers, heeft Eline ze goed kunnen ondersteunen en ook het juiste advies kunnen geven. 

Hierdoor is het roer om en heeft het team weer vertrouwen in de toekomst maar vooral ook in elkaar.

Ineke Bakker-Bosch, Hoofd Woonwijkcentrum De Schutse, Treant Zorggroep

Teamontwikkeltraject:  Revalideren, doelgericht en gastvrij

De afdeling Geriatrische Revalidatie stond aan het begin van een grote verandering, met als kernvraag: Hoe krijg je alle 80 medewerkers mee? Hoe maak je elkaar bewust van wat er gebeurt als veranderen noodzaak is? 

Resultaat is dat de teams in nieuwe samenstelling en vernieuwend aan de slag zijn. Men heeft de noodzaak ingezien, de weerstand omarmd en vervolgens weer losgelaten om samen te bouwen.

Persoonlijk heeft het mij opgeleverd om vernieuwend te denken, los te laten en kwetsbaar te mogen zijn.

Ik zou Eline zeker aanbevelen voor trajecten met teams, voor een vernieuwing of ontwikkelslag. Steeds weer duidelijke korte lijnen en persoonlijk contact. Ook individuele coaching is aan te bevelen. 

Rika van Klinken, Hoofd Geriatrische Revalidatie De Horst, Treant Zorggroep

Teamtraject Samen Bouwen!

Het heeft er voor gezorgd dat men zich realiseert dat de welzijnmedewerker/helpende een belangrijke schakel is in het geheel. Men kijkt met een frisse blik naar eigen functioneren en durft kritisch te zijn. Daarnaast heeft het voor verbinding onderling gezorgd, vanuit eigen kracht.

Aly Elsman, Teammanager Verpleegafdelingen Rosengaerde

Frank

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Paula

INSPIRATIESESSIES & BUSINESS VIBES

Het coachtraject heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen gedrag en leidinggevende stijlen en het effect daarvan op het team. Doordat ik beter begrijp wat het team van mij vraagt als manager heb ik mijn stijl van leidinggeven aan kunnen passen. Wij zijn gezamenlijk nu beter in staat om mee te bewegen op de veranderingen om ons heen.

De gekozen stijl, al wandelend door de weilanden, maakte de gesprekken heel open en prettig. Eline was steeds weer in staat om mij met nieuwe (mensgerichte) invalshoeken en theoretische inzichten, te coachen richting het vinden van een goede oplossing. Ik zou Eline als coach zeker aanbevelen aan bestuurders die een sparringpartner zoeken met bedrijfskundige ervaring.

Mirjam Diderich, Directeur Evenmens

Een persoonlijke aanpak, afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen, met gevoel voor humor en creativiteit!

Eline weet door het visueel maken van zaken, inzicht te geven en iemand te helpen groeien en ontwikkelen. Heel waardevol!

Renate Poel, P&O Adviseur Inzetbaarheid Baalderborg Groep​

Praten over veerkracht binnen een fabriek vol nuchtere Groninger kerels. Eline kan dat. Wij hebben voor Eline gekozen vanwege haar praktische instelling. Ze begrijpt hoe ze onze mensen op de werkvloer kan prikkelen en geeft concrete tips. Uit de reacties blijkt wel hoe belangrijk een goede match tussen medewerker en coach is. Daarnaast heel fijn dat ze actief meedenkt over de interne communicatie hierover. En mij achter de broek zit om me aan mijn afspraken te houden ;)

Shelley Som, HR adviseur Essity

Door middel van haar persoonlijke aanpak, haar prettige atelier en de wandelingen in het mooie buitengebied waren de coaching sessies met Eline elke keer weer een inspirerend moment, die daadwerkelijk bijdroegen aan mijn verdere ontwikkeling. Niet alleen met theorie, maar vooral met makkelijk toepasbare aanwijzingen

Ronald Kraaijinga, ​Material Buyer Essity

Ik wil je enorm bedanken voor het afgelopen jaar waarin ik zoveel heb mogen leren en groeien. Het voelde vanaf het eerste moment echt vertrouwd en veilig! Je bent heel betrokken en luistert met volle aandacht. Je hebt me geholpen in inzicht verkrijgen waar knelpunten en belemmeringen zitten wat soms confronterend was, maar waardoor voor mij duidelijk werd wat ik er aan kan doen. Door de coaching heb ik stappen durven en kunnen zetten in het volgen van mijn intuïtie, me uitspreken, anderen meenemen en positie innemen.

Charlotte de Jonge, Medewerker P&O Service Baalderborg Groep​

- Doortastend & Verbindend -Eline heeft mij in een korte tijd begeleid in een persoonlijk ontwikkeltraject. Gezien haar eigen internationale ervaring, zowel privé als op zakelijk gebied, sprak zij mij zeer aan. Dankzij haar rustige, doortastende stijl van goede vragen stellen, een heldere spiegel - en sparring 'partner', bracht zij mijn stap voor stap, keer op keer in verbinding met mijzelf. Hierdoor ervaarde ik dat ik vanuit mijn eigen kracht, mezelf concreter kan uitdrukken in waar ik voor sta en de richting die ik op wil.  

Ingrid (41)

Eline weet haarfijn de vinger op de zere plek te leggen. Met een vleugje humor geeft ze aan waar de verbeteringen liggen, maar ook wat al goed gaat en je dus zeker moet vasthouden of zelf versterken. Vanuit theoretische modellen geeft ze een feitelijke onderbouwing en positieve adviezen om hiermee aan de slag te gaan. Dat geeft concrete handvatten om patronen te doorbreken. Heel waardevol!

Danielle Gruijs, Merk & communicatie adviseur, Oprichter Springfish

Een coaching traject bij Eline geeft, door haar persoonlijke aanpak, nieuwe inzichten en een verhelderende blik op jezelf en de wereld waar je je in begeeft. Ze neemt je serieus en reikt niet oordelende handvatten aan, waardoor je in je eigen comfortzone nieuwe ontwikkelingen doormaakt. Voor mij was/ is het heel inspirerend en als ik mijn ontwikkelingen terug lees, word ik dolgelukkig. 

Arno Hekman, Manager Technical Sales, Machinefabriek Geurtsen

De Disc analyse heeft mij inzage gegeven in mijn gedrag en drijfveren. Het bespreken van de resultaten met Eline maakte veel duidelijk en heeft me aan het denken gezet. Goede voorbereiding en persoonlijke aandacht, resulteerde in krachtige en toepasbare tips.

Mariel Bouman, Informatiemanager bij een verzekeringsmaatschappij

Eline kan als geen ander je een spiegel voorhouden: "Wie ben ik?" "Waar sta ik voor?" En: "Wat raakt mij?" Keuzes maken wordt daarmee een stuk eenvoudiger. Dat geeft rust en houvast. 

Paula Engbers, Klinisch Chemicus Treant Zorggroep

Breed glimlachend kijk ik terug op Business Vibes HSP & Werk. 

Eline dank voor de gastvrijheid, je kennis en kunde, de positiviteit die je brengt, je kunde om mensen op hun gemak te stellen en innerlijk te laten groeien. Het was fijn en goed, in een mooie setting. Dank jullie wel!

Marion

Eline organiseert de Business Vibes op haar eigen manier. Dat maakt de ontmoeting heel persoonlijk en echt, en laat verbinding ontstaan tussen de deelnemers onderling en hun verhalen. Heel bijzonder om mee te maken en zeer waardevol.

Lotje Vis, Loopbaancoach Werk aan Werk

Op zaterdag 18 mei 2019 heeft Eline een teammiddag begeleid voor de mensen van het Rotary District Noord-Nederland. Doel was in een ongedwongen sfeer elkaar beter leren kennen, met elkaar spreken over de koers voor het volgende jaar en na afloop enthousiast weer naar huis. Door het gebruik van mooie werkvormen, zoals “praten-met-voeten” bij de start, het ruimte bieden aan alle aanwezigen om hun inbreng te leveren, het stellen van goede vragen én het tonen van haar betrokkenheid, heeft Eline ervoor gezorgd dat alle verwachtingen voor deze bijeenkomst zijn uitgekomen. Dus, hierbij wil ik Eline van harte aanbevelen voor het organiseren van een team-dag.

Rebecca Siebinga, Gouverneur Rotary

Jouw aanpak is persoonlijk, verbindend, constructief, confronterend en verrassend.

Annelies Wiersma, uitgeverij ACT on Virtues

Het geheim van onze verandering

                is kijken naar je eigen inspiratie en energie

waarin wij vechten tegen het oude

                en werken aan een nieuw begin.

Jantje Boonstra, Treant Zorggroep

BUSINESS VIBES ONLINE

Een fijne online Business Vibes sessie met letterlijk en figuurlijk goede verbinding! Dankbaar dat ik een van de gelukkigen was die mee mocht doen. Aanrader!

Anja Bol, Grafisch ontwerper en ondernemerscoach Studio Boldly

Wijs en kordaat. Zo heb ik jouw begeleiding van het waarderend onderzoek ervaren Eline. Het leverde mij  heldere inzichten op en concrete acties waar ik direct mee ben begonnen. Fijn dat ik erbij kon zijn!

Karin Sizoo, Trainer-Coach, coaching met inzet van hond

Eline is een kunstenaar in het scheppen van een ruimte waarin gemeenschappelijk denken tot stand komt! En gister bleek dat ze dit ook online kan! Ik heb de bijeenkomst als zeer voedend ervaren, dank Eline!

Ria Franssen, ZiJN

Zoals ik van Eline gewend ben, goed voorbereide, prettige, heldere, concrete online gespreksbegeleiding over het thema dat me zo na aan het hart ligt: VEERKRACHT! In al je kwetsbaarheid kracht behouden bij " stormen" in het leven. De kracht die je laat buigen maar niet breken. Het was een waardevolle online Business Vibes. Dankjewel Eline.

Ina Hoogsteder

Petra
COACH & STAY

Van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag was ik de eerste gast bij Coach & Stay van Eline Consult. Wat een heerlijk cadeau is dit geweest om mij 24 uur lang onder te dompelen in haar grote gastvrijheid, zorgzaamheid, coaching met behulp van Visual Thinking, lekker eten, een fijne avondwandeling door het mooie landschap, een heerlijk ontbijt en dat alles op een inspirerende plek. Heb jij ook behoefte aan tijd voor jezelf én vind je het fijn om een verdiepingsslag te maken in een dilemma van jou dan raad ik je dit zeer aan!

Petra Penning

ORGANISATIES IN VERBINDING
met én door Eline Consult 

Ons Huis logo.png
logo Baalderborg groep.jpeg
Logo VP.jpeg
logo Essity.png
logo Avicenna.png
logo KMBV.png
Prinses Maxima Centrum.png
Rotary.png
Logo TTI.png
Gelre ziekenhuizen.png

begeleiding in verandering

bottom of page