info@elineconsult.nl

Tel: +31 (0)6 14 669 796

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

© 2020 Eline Consult

Het sprookje van … zelfonderzoek

19/06/2019

 

Er was eens een ik. 

Ik at, sliep en liep. 

At, sliep en liep. 

Het werd saai. 

Ik zag een ander. 

Wat dacht, deed en voelde die ander? 

Wij spraken erover.  

Ik kwam een spiegel tegen. 

Wij keken er in. 

Met zijn vieren? 

Wij leken wel één. 

Wij waren het er niet over eens. 

Ik liep naar huis. 

Ik at en sliep. 

Blij dat ik niet wij was. 

Ik leefde nog lang en gelukkig.   

 

Bovenstaand sprookje is het resultaat van een speelse oefening in beelden en metaforen, tijdens Socratische Variaties in de Stadkamer in Zwolle op 15 juni, met als thema:  Zelfonderzoek. Deze en vele andere oefeningen in de Dialectica, Retorica en Grammatica vind je in het boek Vrije Ruimte, filosoferen in organisaties door Jos Kessels, Erik Boers en Pieter Mostert.   

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

Please reload

Archief

Please reload

Zoeken op tags